Skip to main content

Martine Mulder

FYSIOTHERAPIE | MANUELE THERAPIE

Vergoedingen

Directe Toegang Fysiotherapie

Directe Toegang Fysiotherapie. Wat betekent dat voor u?

U heeft géén verwijsbriefje nodig voor de fysiotherapeut.

Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer. Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg.

De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.

Wanneer u wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan kan hij, of één van zijn collega’s, in overleg met u aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.

Directe Toegang Fysiotherapie

Tarievenlijst 2024


- Eerste consult (intake/onderzoek) 71,50 euro
Aan huis 85,00 euro

- Consult 53,50 euro
Aan huis 67,00 euro

- Eenmalig fysiotherapeutisch 71,50 euro
Onderzoek
Aan huis 85,00 euro

- Screening 22,50 euro

- Telefonisch consult 21,00 euro

- Lange zitting 71,50 euro
Aan huis 85,00 euro


- Niet nagekomen afspraak 37,50 euro (bij verhindering dient de afspraak minimaal 24 uur van te voren worden afgezegd, anders kunnen deze kosten in rekening gebracht worden)

Tarievenlijst

Wat wordt er vergoed

Tegenwoordig wordt fysiotherapie  alleen nog maar vergoed wanneer u een aanvullende verzekering heeft afgesloten. U kunt in uw polis terugvinden op hoeveel behandelingen u per kalenderjaar maximaal recht heeft. Wanneer er geen recht meer bestaat op vergoeding vanuit de aanvullende verzekering, komen de behandelingen voor uw eigen rekening.

Wij zijn gecontracteerd door alle zorgverzekeraars. Bij vrijwel alle zorgverzekeraars kunnen wij rechtstreeks declareren. Bij een klein aantal kan dit niet en ontvangt u dus zelf onze nota. U voldoet in dat geval de nota aan ons en dient hem vervolgens in bij uw zorgverzekeraar, die aan u restitueert, indien uw verzekeringspakket toereikend is.

Sinds 2006 is fysiotherapie direct toegankelijk. Dit betekent dat u geen verwijsbrief van uw huisarts nodig heeft om bij ons behandeld te worden. Voor bepaalde (chronische) aandoeningen is nog wel een verwijzing nodig. Er is sprake van een chronische indicatie voor fysiotherapie wanneer de klacht, waarmee u zich bij ons meldt, voorkomt op de lijst van chronische indicaties van het ministerie van VWS. In het geval van een chronische indicatie is een verwijsbrief van de huisarts of de behandelend specialist nodig. De behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering, op de eerste 20 keer na. Deze worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Indien u geen aanvullende verzekeringen heeft, komen deze eerste 20 behandelingen voor uw eigen rekening.

Voor patiënten die bij andere maatschappijen zijn aangesloten gelden de tarieven op de prijslijst.

Wat wordt er vergoed

Adres | Openingstijden | Contact

Contact

De praktijk is zowel als telefonisch of per e-mail bereikbaar:

  • telefoonnummer: 0297-530292
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Voor het maken van afspraken is de praktijk het best bereikbaar  van 7.30 tot 12.00 uur.

Indien we niet in de gelegenheid zijn om de telefoon te beantwoorden, maken wij gebruik van een antwoordapparaat. U wordt dan zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Afspraken die niet meer dan 24 van te voren worden afgezegd en niet nagekomen afspraken worden bij de cliënt in rekening gebracht.

Openingstijden

Alle werkdagen.

Zaterdag in overleg.

De praktijk is op maandag en woensdag geopend tot 20.00 uur.

Adres

Fysiotherapie Martine Mulder
Arthur van Schendellaan 100D
1422 LE Uithoorn

De praktijk is toegankelijk voor mindervalide patiënten.